Странице

уторак, 7. јануар 2014.

КУГЛОФ


куглоф калуп (Ø 24 цм):
мало масноће
пшенично брашно

Мућено тесто:
250 г меког маргарина или маслаца
250 г шећера
1 кесица Др. Оеткер Ванилин шећера
1 бочица Др. Оеткер ароме маслац-ванила
5 јаја
500 г пшеничног брашна
1 кесица прашка за пециво
100 мл млека
200 г сувог грожђа
100 г грубо сецканог бадема

Глазура:
150 г чоколаде
1 кашика јестивог уља
неколико сецканих бадема

Припремите: Прво загрејте рерну. Подмажите калуп и поспите га брашном.

Мућено тесто: Мискером (наставци за мућење) пенасто умутите маргарин или маслац. Постепено додајте шећер, ванилин шећер и арому, непрестано мутећи, све док не добијете уједначену смесу. На сваких &фрац12; минута додајте по једно јаје, мутећи највећом брзином. Брашно помешајте са прашком за пециво, просејте и додајте наизменично са млеком, мутећи средњом брзином. Кратко мутећи додајте суво грожђе и бадем.
Сипајте тесто у калуп и поравнајте. Ставите калуп на решетку у доњем делу рерне и пеците.

Температура печења:
Горњи и доњи грејачи: око 180º Ц (претходно загрејати рерну)
Време печења: око 70 мин.

Оставите 10 минута да се прохлади у калупу, одвојите и истресите на решетку за колаче и оставите да се потпуно охлади.

Глазура: Грубо уситните чоколаду и заједно са уљем отопите на пари на тихој ватри, непрестано мешајући. Тиме премажите охлађени колач, поспите сецканим бадемом и оставите да стоји на хладном месту све док се глазура не стегне.

Нема коментара:

Постави коментар