Странице

недеља, 1. децембар 2013.

БОСАНСКИ ЛОНАЦ


Састојци

250гр јагњетина
250гр свињетина
250гр говедина
250гр кромпира
250гр црни лук , кромпир
пола главице сладак купус
бели лук,алева паприка,бибер,зелен
Потрбно је још и четврт килограма кромпира и црног лука, затим белог лука, пола главице слатког купуса, три до четири бабуре, две љуте папричице,четири до пет шаргарепа, два пашканата, две везе першуна, мала кашика алеве паприке, дестак зрна бибера, пола литре куваног парадајза, два деци белог вина(остатак до литре попиће те док кувате босански лонац)и соли по укусу
Све то сложите у овећи лонац, најбоље у земљани и налијте водом толико да огрезне.При врху лонац мора да буде празан шест до седам сантиметара због кувања.Додајте кувани парадајз, бело вино и со.Према отвору лонца, ако нема поклопац, одсеците два табака пергамент папира, покријте њиме лонац и чврсто увежите канапом.Ставите га на ватру да се све што је у њему истиха кува око четири сата.

Нема коментара:

Постави коментар