Странице

недеља, 5. јануар 2014.

БУХТЛЕ


Састојци

20гр квасца
3дл млека
1 + 4 кашике шећера
100мл воде
1 јаје
600-700гр брашна
око 100гр путера или маргарина
200гр џема, крема, пекмеза ( пуњење по жељи )
шећер у праху за посипање бухтли.
Припрема
У 3 дцл млека умешати квасац и додати кашику шећера . Оставити да кваса око 10 мин.
Одвојити 1/2кг брашна у посуду и додати 4 кашике шећера, једно цело јаје , 100 гр путера , пола кашичице соли . Све изједначити па додати квасац , добро помешати кашиком па додати 100 мл воде. Све добро израдити кашиком а онда на смесу додати око 200 гр брашна . Добро израдити тесто и оставити га у набрашњеној посуди да нарасте ( око пола сата ) . Кад је тесто нарасло развучи га оклагујом у облику правоугаоника и исећи мале квадрате . На сваки ставити мало фила и спајати . Спојени део окренути ка дну тепсије . Поредјати бухтле у намазан плех а затим сваку добто премазати загрејаним путером . Пећи на 200 с око пола сата .

Нема коментара:

Постави коментар