Странице

недеља, 1. децембар 2013.

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ


Колач дунавски таласи

Тесто:

* 6 јаја
* 250 г шећера
* 160 г Пшеничног глатког брашна тип 550
* 160 г Пшеничног оштрог брашна тип 400
* 250 г маслаца
* 1 Прашак за пециво
* 100 мл млека
* 2-3 кашике какаа у праху
* мало цимета
* 500 г оцеђених вишања из компота или 500 г свежих вишања без коштица

За крем:

* 750 мл млека
* 2 врећице пудинга ваниле
* 2 Ванилин шећера
* 200 г маслаца
* 2 касике шећера у праху

Припрема:
Маслац и шећер пенасто измешајте, додајте жуманца и млеко, а након тога брашно измешано с прашком за пециво. На крају лагано умешајте снег од беланаца.
Половину масе улијте у намашћени плех (вел. 35×22 цм), а у преосталу масу умешајте какао и цимет, па је прелијте преко жуте масе у плеху.
По томе распоредите оцеђене вишње. Пеците у загрејаној пећници око 35 минута на 180°C.
Док се бисквит пече, припремите крем. Прашак за пудинг измешајте са шећером, ванилин шећером и с мало хладног млека, а остало млеко ставите да прокључа.
Додајте му размућени пудинг и кратко кувајте, макните га с ватре, мало га охладите и умешајте маслац, који сте пенасто измешали с 2 касике шећера у праху.
Охлађену крем распоредите по охлађеноме печеном бисквиту и прелијте чоколадном глазуром.
Тако припремљени колач нарежите на коцке или ромбове и послужите.

Нема коментара:

Постави коментар