Странице

недеља, 1. децембар 2013.

БЕЧКЕ ШТРУДЛИЦЕ


300 гр. мака

300 гр шећера

помешати у једној посуди – то је надев за 3 јуфке



1/2 кг брашна

200 гр масти

2 дл млека

1/2 свежег квасца

мало шечера и соли

једно јаје

од овога умесити тесто и оставити да одстоји

Поделити смесу на 3 јуфке

Развући сваку јуфку и премазати танко домаћим дземом од кајсија . Преко тога ставити 1/3 мешавине мака и шећера за сваку јуфку и чврсто увити .

Оставити да одстоји око 1 сат .

Пре печења избости векнице чачкалицом да тесто не би пуцало током печења .

Угрејати рерну на 200 ц и пећи 30-40 мин .

Када се охлади, сећи и посути прах шећером .

Нема коментара:

Постави коментар